SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Jönköpings Simsällskap
SVERIGES BÄSTA SIMKLUBB 2021, 2022, 2023

Simskola för barn med funktionsnedsättning

Bokning sker vi mail eller telefon

jss@jonkopingss.se

036-172760

 

Grupperna är på Tisdagar

 

”Hajengrupperna”

Barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar är välkomna till Jönköpings Simsällskaps Hajengrupper.

Hajen 1, 2 och Hajen träning vänder sig idag till barn och ungdomar som kan ha en uttalad diagnos som exempelvis en kognitiv funktionsnedsättning eller en neuropsykiatrisk diagnos. Barnen/ungdomarna behöver inte ha diagnostiserats för att få plats i våra Hajengrupper. Det räcker t.ex med att ha ett uttalat behov av att få simma i en lite mindre simgrupp, har behov av att det finns högre lärartäthet eller har behov av ett något långsammare inlärningstempo.

Hajen 3 vänder sig till barn och ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar.

 

Hajen 1: 

Undervisningen sker i Undervisningsbassängen (vattendjup 60-90 cm) på Rosenlundsbadet 1 gång/vecka.  Denna grupp är för barn från 6 år och uppåt. Här krävs inga förkunskaper och målet är vattenvana, att lära sig gilla vatten och att så småningom ta sig fram 10 m på valfritt sätt. Lektionerna leds av 2 simlärare och barnen ska helst klara att vara så gott som självständiga i vattnet och kunna tillhöra en grupp.

 

Hajen 2:

Undervisningen sker i Sportbassängen på ”flaket” (vattendjup 140 cm)1 gång/vecka.
Från 6 år och uppåt. Förkunskaper: kunna ta sig fram 10 meter på valfritt sätt och vara självständig på djupt vatten. Lektionen leds av 3 simlärare. Undervisningen syftar till vattenvana samt att känna glädje av rörelse och aktivitet i vattnet.  Målsättningen i denna grupp är att kunna ta sig fram 100 meter på djupt vatten på valfritt sätt.

 

Hajen 3: 

Undervisningen sker i Sportbassängen på ”flaket”  (vattendjup 140 cm). Undervisningen sker 1 gång/vecka.  Förkunskaper är att kunna ta sig fram 10 meter på valfritt sätt på djupt vatten. Undervisningen syftar även här till vattenvana samt att känna glädje av rörelse och aktivitet i vattnet. Målsättningen är även här att kunna ta sig fram 100 meter på djupt vatten på valfritt sätt.

 

Hajen TRÄNING : 

Träningen sker i sportbassängen 2 ggr/vecka. Förkunskaper att vara självständig på djupt vatten och att kunna simma 100 meter. Undervisningen sker i form av ren simträning, med uppvärmning i bassäng, pulshöjande träning i form av serier, arm-benträning samt teknik och fartträning. I denna grupp erbjuds man också att tävla några gånger/termin. Vi fortsätter även i denna grupp att jobba med att känna glädje av rörelse och aktivitet i vattnet.

 

Målsättningen för Hajen Träning är att kunna simma 200 meter på djupt vatten på valfritt sätt varav  minst 50 meter på rygg. Målsättningen är i denna grupp är också att våga pröva att  tävla och att klara av att träna 2 ggr/vecka med ganska hög intensitet.  Målsättningen för träningsgruppen  är också att ge ungdomarna en positiv upplevelse av simträning så att simning kan bli ett alternativ till fysisk aktivitet  genom livet.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer