SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Jönköpings Simsällskap
SVERIGES BÄSTA SIMKLUBB 2021, 2022, 2023

Mermaiding

En lärarledd aktivitet där deltagarna med hjälp av monofena och dräkt simmar som en sjöjungfru. Aktiviteten använder element från både konstsim och fridykning


Steg 1 (BOKA)

Introduktion till mermaiding och vad det innebär. Genomgång av utrustning, säkerhet och simteknik samt en del enklare trick och övningar.


Förkunskaper: God vattenvana samt stark simmare, dvs kunna simmar 200 m på valrfritt sätt (pga fötterna sitter ihop i en monofena som också gör det tyngre att simma samt att vi är i en djup bassäng). Inte vara rädd för att vara under vatten.

Mål:Vid kursens avslut kunna demonstreras de olika övningarna vi gått igenom i form av en uppvisning inför famlij. Därtill veta hur man hanterar utrustningen korrekt samt kunna utöva aktiviteten på ett säkert sätt.


Steg 2 (BOKA)

Påbyggnad av mermaiding. Vi övar mer avancerade trick och figurer, börjar dyka djupt, samt övar upp förmågan att hålla andan.


Förkunskaper: Gått nybörjare minst 1 gång eller uppvisat kunskaper som visar på uppfyllda mål för nybörjare.

Mål:Att kunna hålla andan på land i minst 30 s samt simma ca 10 m under vattnet på 1 andetag. Även dyka ner till ca 3,5 m och nudda botten samt kortare koreografi tillsammans med andra kursdeltagre. Steg 2 kan med fördel gås flera gånger (iallafall 2-3 gånger). För återkommande elever höjer vi målen och sätter upp nya inför varje ny termin.  

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer