SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Jönköpings Simsällskap
SVERIGES BÄSTA SIMIDROTTSKLUBB 2017

Välkommen till Jönköpings Simsällskap!
 
Jönköpings Simsällskaps sim- och vattensäkerhetsutbildningar omfattar allt från
babysim via simskolor och teknikskolor samt vuxensim.
 
 
(Gällande simskolor och Babysim/Småbarnsim)
 
Vårt officiella svar på skrivelse från Diskrimineringsombudsmannen.
2021-12-02 18:48

Jönköpings Simsällskap anordnar speciella grupper för självskyddsundervisning på uppdrag av MSB och Svenska Livräddningssällskapet, som riktar sig till vuxna individer med dålig simkunskap- företrädelsevis med icke svensk nationalitet. Bland dessa grupper ( vi har sex i veckan) är två riktade enbart till kvinnor. Detta efter önskemål från de föreningar som finns i bostadsområdet Råslätt. Föreningen har en grupp, som avslutar sin undervisning innan övriga simskolor startar, i en stängd anläggning, och i den finns kvinnor som aldrig skulle kommit till simhallen om det fanns män närvarande.
För grupp 2 , som är samtidigt som barnsimskolan är det en ickefråga, dvs deltagarna har inga problem med att ha simundervisning i den miljön .
I det aktuella fallet var det Covidrestriktioner och INGA föräldrar alls skulle tillåtas i simhallen. Undantag kunde göras om något barn var mycket ängslig och inte vågade gå in. Det var ett av terminens första tillfälle . Tjänstgörande simlärare kan inte erinra sig att hon tillåtet mammor och inte pappor att närvara P G A KÖN . INGA föräldrar alls skulle vara närvarande. Enbart om det var något barn som inte vågade gå själv.

Att ha kvinnosim är ett sätt för kvinnorna att öka sin självständighet, att våga gå till miljöer med vatten med sina barn så att vi inte får ytterligare en generation som inte vågar vara nära vatten. Om man lär sig att vattnet inte är farligt kan man gå till badstranden med sina barn även om man måste bada med kläderna på, som deras tradition kräver.

 

Junior VM i simhopp I Kiev
2021-12-02 13:22

2-9 december avgörs Junior VM i simhopp i Kiev, Ukraina.

 

Från Jönköping har vi Meja Palmer som deltar.

 

Resultat från tävlingen kommer man kunna hitta här eller följa tävlingarna via FINAs hemsida 

 

Videolänk via youtube

 

Ni kan även läsa mer på simförbundets hemsida

Funktionärsplan Masters-SM
2021-12-01 15:28

Här hittar du funktionärsplanen till helgen Masters-SM.
Gula fält = lediga positioner. Kan du fylla dem ? 
maila: paula.busic@jonkopingss.se

 

JSM/SM i simning
2021-11-29 04:59

Nu är JSM/SM slut för den här gången. JSS blev 5:e bästa seniorklubb och 3:e bästa junioklubben. SM-truppens grymma simmare har levererat kvalitativa simningar i parti och minut och skämt bort oss med mängder av medaljer. 6 guld, 6 silver och 2 brons på seniorsidan och 3 guld, 1 silver och 4 brons på juniorsidan.

Resultat från Stjärnskottstävling 6 2021
2021-11-27 14:52

Bra simmat till alla som medverkade under lördagens stjärnskottstävling!

 

Resultaten från tävlingen hittar ni här.

JSS på Facebook
Nyheter från våra grupper
 
Våra sponsorer