Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Jönköpings Simsällskap
SVERIGES BÄSTA SIMIDROTTSKLUBB 2017

Välkommen till Jönköpings Simsällskap!
Jönköpings Simsällskaps sim- och vattensäkerhetsutbildningar omfattar allt från
babysim via simskolor och teknikskolor samt vuxensim.

Höstterminen 2019 har startat men du kan NÄR SOM HELST anmäla Dig/DItt barn till  de flesta 
formerna av simundervisning (undantag baby-småbarnssim och minisim). 
Vi tar in nya deltagare så fort vi har en ledig plats. 
Intresseanmälan via mail till jss@jonkopingss.se 
eller telefon 036-17 27 60 (må, on-fre 10-12 samt må 13-15)


(Gällande simskolor och Babysim/Småbarnsim)
190års Jubileum den 19e Oktober
2019-09-05 16:30
Jönköpings Simsällskap firar 190 år!
I år fyller Jönköpings äldsta idrottsförening 190 år nästa år och detta måsta självklart firas med
besked. Det kommer under 2019 att genomföras ett flertal olika aktiviteter för att uppmärksamma
jubileumsåret och kulmen blir en Jubileumsmiddag som äger rum lördagen den 19 oktober 2019.
Ellen och Emil till junior-EM i livräddning i Riccione
2019-09-05 09:45
I mitten av september åker de båda JSS livrädddarna Ellen Kall och Emil Ferm till Riccione i Italien för att deltagar vid Junior-EM i livräddning. 

Ellen är 15 år och hennes favoritgren är Oceanwoman. Hon säger såhär om sina förväntningar på tävlingen; Att kunna prestera mitt allra bästa som förhoppningsvis leder till en bra placering och såklart ha kul.

Emil är 16år och hans favoritgren är Rescue Medley, hans förväntningar är att försöka komma på pallplats och att ha roligt. 


Här hittar du länk till tävlingarnas hemsida. https://www.lifesaving2020.it/event/35/home
Jönköpings äldsta idrottsförening firar 190 år
2019-09-02 16:14
Fulla läktare när JSS hade 190 års kalas med massor av aktiviteter för både stora och små .

Jönköpings Simsällskap, grundat 1829,  är med sina 190 år kommunens äldsta idrottsförening och det firades på Rosenlundsbadet under lördagen med ett stort ”badkalas” för alla medlemmar.

När JSS startade sin verksamhet i mitten av 1800 -talet höll man till i Munksjön och Rocksjön med simundervisning . Jönköping var pionjärer med att utbilda även kvinnliga simlärare , vilket var synnerligen ovanligt på den tiden. Efterhand som sporten utvecklades byggdes en simanläggning i Rocksjön och i början av 1900 talet anlades en simhall i centrala staden . Rosenlundsbadet kom till 1967 och har funnits i sin nuvarande skepnad sedan 1991. Otaliga är de barn som fått sin vattenvana/simutbildning genom JSS simskolor med bland annat de legendariska simlärarna Harden Junefelt och Bo Sjögren.

Fortfarande bedrivs en del simskolor utomhus under sommaren i kommunens perifera delar.


Lördagens badkalas hade samlat nästa 600 bad- och simsugna JSS are , som under ledning av ett flertal av föreningens simidrottare  fick pröva på simning, simhopp, konstsim, mermaiding och livräddning. Småbarnssim erbjöds för föräldrar till mindre barn och vattengympan lockade många , både stora och små .


Jönköpings Simsällskap är inte bara en av landets äldsta simföreningar. Tredje äldst, efter Uppsala S och  Linköpings ASS, utan också , på senare år, en av de mest framgångsrika . Ständigt i topp bland landets föreningar och med en bredd som bara en handfull föreningar kan visa upp både vad gäller idrottsliga resultat, tävlingsarrangemang och simundervisning.


JSS badkalas visade en härlig blandning av stora och små och elitidrottare och nybörjare . Kalaset avslutade med att JSS ungdomssimmare framförde den nyskrivma JSS låten ”Vätterns pärla” med sång och dans på bassängkanten. Här kan du lyssna på "Vätterns pärla" med sång av våra aktiva ur tävlingsgrupperna. 

NIU ansökan
2019-08-28 12:37
Under denna veckan kommer anmälan för dig som vill söka NIU på gymnasiet inför hösten 2020 att öppna!

Är du nyfiken och funderar på vad det innebär?

Torsdagen den 26 september kommer NIU simsport på Sandagymnasiet att anordna en informationsträff med möjlighet att träna tillsammans med de som idag går på NIU. Träning samt informationsmöte kommer ske på Rosenlundsbadet. Träning från 16.30 informationsmöte 18.30. 
Varmt välkomna!

Vill du ha mer info eller komma på besök kontakta Jacob Fredriksson på jacob.fredriksson@jonkopingss.se eller 070-6218715. Om du inte kan detta datum är du välkommen att kontakta Jacob för att hitta ett tillfälle som passar. 

EM i simhopp i Kiev/UKR, 5-12/8 2019
2019-08-07 19:35
Truppen till Europa-Mästerskapen i Kiev är densamma som till årets tidigare VM i Syd-Korea. Det innebär att Jönköpings SS har med Emma Gullstrand samt Vinko Paradzik som aktiva i truppen och Brian Bungum som tränare.
JSS på Facebook
JSS på Instagram
Nyheter från våra grupper
SPONSORSIMSPORT etc., 10/02 13:55 
 
Våra sponsorer